Vrijheidstoernooi v.v. Noordster, evenals voorgaande jaren, geslaagd

OUDE PEKELA – Vrijdagavond is het inmiddels traditionele Vrijheidstoernooi gehouden op het sportpark van v.v. Noordster. Het toernooi maakt onderdeel uit van het programma van het Oranje Bevrijding Comité Pekela (OBCP). Met het record aantal van 13 teams werd op een sportieve manier gestreden om de trofee. 

Nadat de zesjarige Mathijs namens het OBCP de aftrap had gedaan en daarmee het officiële startsein had gegeven, kon het toernooi beginnen. De teams waren verdeeld over drie poules en na zo’n anderhalf uur te hebben gevoetbald waren de halve finalisten bekend. Zodoende was duidelijk welke teams om de podiumplekken gingen spelen.

Uiteindelijk ging de finale tussen Team Talentloos en FC Pyroll. De eerstgenoemde wist nipt met 1-0 te winnen en veroverde daardoor de titel. Team Weeringo werd derde door Hannover’96 in de troostfinale te verslaan. 

Met de aftrap van dit toernooi is een begin gemaakt met de talrijke activiteiten die het OBCP rondom Koningsdag en 4 en 5 mei organiseert. De eerste activiteit, het Vrijheidstoernooi, was in elk geval weer een groot succes!

Ingezonden door v.v. Noordster

Foto’s: Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.