Barokensemble The Duchess verzorgt concert in Garnizoenskerk Oudeschans

Foto: Jan Glazenburg

OUDESCHANS – Vanmorgen verzorgde Barokensemble The Duchess een concert in de Garnizoenskerk te Oudeschans. Op het programma stonden werken van Vivaldi, Telemann en Bach.

The Duchess wordt gevormd door de vijf musici:

Oscar Verhaar – Altus
Daniel Boothe – Barokviool
Eran Wajsenblum – Blokfluit
Evan Butter – Cello
Robert Koolstra – Klavecimbel

Muzikaal leider is de blokfluitist Eran Wajsenblum. Eran studeerde in Israël en vertrok naar Nederland waar hij zijn studie vervolgde aan het conservatorium in Utrecht. Hij speelde in diverse Europese landen en woont in Bellingwolde. Zijn muzikale collega’s zijn ook bekend in binnen- en buitenland.

Trio Pablo op 12 mei

Op 12 mei treedt het trio Pablo op in het kerkje in Oudeschans. Dit trio bestaat uit Merel Jonker (viool), Rani Kumar (altviool) en Maaike Peters (cello). De Blijhamster Merel Jonker is geen onbekende bij ons concertpubliek. Al enkel malen gaf zij met een trio indrukwekkend mooie concerten. De leden van Trio Pablo zijn elkaar tegengekomen op het Utrechts Conservatorium. En daarna in verschillende grote Nederlandse orkesten. Merel maakt al jaren deel uit van het befaamde MetroPoolorkest. Samen hebben ze veel kamermuziek gespeeld op bijzondere locatiess. Als trio genieten ze enorm van klassieke stukken van Bach en Beethoven of wat eigenzinniger werkjes.

Het concert begint om 11.30 uur

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.