Circus Renz Berlin viert seizoenopening in Blauwestad

Foto: Hemmo Kuiper

BLAUWESTAD – Van 17 april tot en met 2e paasdag 22 april is de première van Circus Renz Berlin, met schattige honden, clowns, magie, prachtige paarden, waaghalzen, de Toren van Tanger en nog veel meer!

Het vermaarde en authentieke Circus Renz Berlin gunt het publiek uit Winschoten en omstreken de première van het nieuw programma voor het komende circusseizoen. De grootste circustent in het land staat in Blauwestad aan de Elfenbank .

Alles draait om het spektakel in de piste! Wat dacht u van luchtacrobatiek?  Traditiegetrouw heeft Renz veel paarden, waaronder steigerende Arabieren en Hogeschooldressuur op Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Kinderen genieten van kamelen, ezel, pony’s en schattige honden. Een show spannender én spectaculairder dan ooit: dik 2 uur onbedaarlijk lachen en genieten voor alle leeftijden.

En Winschoten beleeft de wereldprimeur van de nieuwste exotische acrobaten-act, net ingevlogen uit Marokko:  La Troupe Tour de Tanger (Toren uit Tanger). De naam van deze groep van vijf stoere kerels komt niet uit de lucht vallen! Internationaal! 

Uiteraard ben u welkom om te komen kijken bij het circusdorp, de vele dieren en kennis te maken met de familie. En dat in een aangename circustent.

De voorstellingen zijn van woensdag 17- tot en met paasmaandag  22 april aan de Elfenbank in Blauwestad.  Zaterdag 20 april zijn er zelfs twee voorstellingen!

De oorsprong van Circus Renz Berlin

Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook ‘de gewone mensen’ amuseren en richtte  zijn wereldvermaarde familiecircus RENZ op. Nu, 177 jaar later, komt de achtste (!) generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Winschoten! Een eigentijds familiefeest in een rijke circustraditie en met dezelfde droom als Ernst Jakob. Circus zoals het bedoeld is! En dat betekent twee uur onbezorgd genieten, huiveren, verbazen en lachen.

Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,’ aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. ‘Het zit in de genen.’ Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. ‘Nergens anders vind je levende cultuur in zo’n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.’

Winschoten is tijdens de zomertour de enigste gemeente in de provincie. Na Winschoten gaan ze alweer de regio uit en zijn ze in Hoogeveen. 

Ingezonden.

Foto’s: Hemmo Kuiper en Circus Renz Berlin

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.