..

Middeleeuws Ter Apel is jarig!

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – In 2019 bestaat het middeleeuwse evenement Middeleeuws Ter Apel 25 jaar. Dat wordt groots gevierd.

Middeleeuws Ter Apel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste authentieke middeleeuwse evenementen in Nederland. Op 7 en 8 september 2019 vindt de 25e editie plaats. En die is extra bijzonder! Het thema van dit jubileumjaar is Feest! en daarom vinden tijdens het evenement maar liefst vijf middeleeuwse feesten plaats namelijk: een boerenfeest, een bruiloft, een kerkelijk feest, een ridderfeest en een wereldlijk feest. De feesten worden toegelicht door historici en uiteraard opgeluisterd met prachtige middeleeuwse muziek.

Daarnaast wordt het lustrum ingeluid met de publicatie van een prachtig jubileumboek, een bijzondere tentoonstelling, een reünie van oudgedienden en een nieuw educatief scholenproject. Op vrijdag 6 september beleven leerlingen van groep 5/6 van alle basisscholen in Westerwolde een échte Middeleeuwse Dag. De leerlingen gaan onder andere aan de slag met de oude ambachten. Na deze introductiedag volgt er een traject waarin leerlingen verder kennismaken met de middeleeuwen. Stichting Middeleeuws Ter Apel ontwikkelt hiervoor een onderwijsaanbod.

De tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel biedt een terugblik van 25 jaar Middeleeuws Ter Apel met memorabilia van de afgelopen kwart eeuw. Op het terrein zijn 25 banners te vinden waarop de geschiedenis van het evenement wordt afgebeeld.

De expositie is te bezoeken van 27 april t/m 8 september 2019 in Galerie I

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.