Muziekliefhebbers genieten van optreden Staalwol in Veelerveen

VEELERVEEN – Vanmiddag konden muziekliefhebbers in Ons Noabershoes te Veelerveen genieten van het optreden van Staalwol.

Gerry Wolthof en Alex Staal brachten vanmiddag muziek uit, grofweg, de periode 1965 – 1990 ten gehore. Met nummers van onder andere Venice, Billy Joel, Simon & Garfunkel en Colin Blunstone kon het publiek in huiselijke sfeer genieten van dit bijzonder optreden.

Het muzikale duo ‘StaalWol’ (de naam is ontleend aan de samentrekking van ‘Staal’ en ‘Wolthof’, in combinatie met de alom bekende schuursponzen uit vervlogen tijden) is voortgekomen uit de, in 2009 begonnen samenwerking van Gerry Wolthof en Alex Staal. Samen met anderen spelen zij in de Veendammer Progressieve Rock-formatie ‘Resession’ en ‘Quiet Desperation’, een Pink Floyd-tributeband.

Het idee iets in een 2-mans formatie te gaan doen, ontstond toen Gerry en Alex, na afloop van de repetities van deze bands, ‘voor de gein wel eens wat samen gingen spelen, jammen ’ en dit zo goed beviel van beide kanten dat werd besloten om het samen spelen serieus aan te pakken en mee verder te gaan, temeer omdat de muzikale voorkeur/smaak van beide heren vele raakvlakken kent.

Gerry Wolthof nam de leadzang, evenals zo nu en dan een gitaarpartij voor zijn rekening, Alex Staal bespeelde de piano, incidenteel toetsen en/of de basgitaar, en voegde een spaarzame 2e stem toe.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.