..

Wild en Klein winnen in Healthy Ageing Tour

Foto: Ko Kamies

MIDWOLDA – Vandaag heeft Kirsten Wild de laatste etappe van de
Healthy Ageing Tour gewonnen. In het eindklassement won Lisa Klein met acht tellen voorsprong op Ellen van Dijk. Derde werd tweevoudig ritwinnares Kirsten Wild.

Kirsten Wild heeft de zesde en laatste etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Overijsselse won in Midwolda de sprint, nadat aanvallen van onder anderen Anna van der Breggen en Ellen van Dijk werden afgeslagen.

De laatste viel met haar demarrage de leiderstrui van Lisa Klein aan, maar die wist met vereende krachten van Canyon-Sram en WNT-Rotor het tij te keren. De Duitse werd zo eindwinnares ‘Ik heb nog maar zelden zo afgezien als vandaag. Ellen verraste ons met een aanval aan de andere zijde van de weg en we hebben alle zeilen moeten bij zetten om haar terug te halen. Ik was nerveus en liet steken vallen, maar mijn team sleepte me er doorheen. Het is mijn eerste zege in een etappekoers en ik ben er heel blij mee dat ik het uiteindelijk gehaald heb.”

Wild was blij met de zege in haar laatste wegkoers voorlopig. Ze last na deze wedstrijd een kleine pauze in. “Ik kan terug kijken op een enorm sterke periode met mijn titels op het WK baan en winst in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Hier winnen we als ploeg ook nog eens drie etappes. Gelukkig vonden we meer ploegen die de aanvallers terug wilden halen, je moet soms zoeken naar gedeelde belangen. En dan is het super dat ik het hier zo afmaken kan.”

Wild bleef in Midwolda Jolien D’hoore (tweede) en Lorena Wiebes (derde) voor. In het eindklassement won Klein met acht tellen voorsprong op Ellen van Dijk. Derde werd tweevoudig ritwinnares Kirsten Wild.

Bron: Healthy Ageing Tour

Foto’s: Ko Kamies en Meijco van Velzen

Klik HIER voor foto’s gemaakt door Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.