Diploma uitreiking computercursus Klik & Tik in de bibliotheek van Bellingwolde

Foto: Marga de Graaf

BELLINGWOLDE – Op dinsdag 2 april was het zover. Na een paar maanden iedere dinsdag de cursus Klik & Tik in de bibliotheek van Bellingwolde te hebben gevolgd, hebben de trotse deelnemers hun certificaat in ontvangst kunnen nemen.

De cursisten hebben de afgelopen tijd, onder leiding van Guus Bagnoli, geleerd om met de computer te werken: mailen, skypen, whatsappen en gebruik te maken van social media. Vaktermen, die voor hen geen geheimen meer kennen. Als je hen vraagt wat het hen heeft gebracht, dan is het eerste wat je hoort, dat het hen zelfverzekerder heeft gemaakt en dat ze het gevoel hebben dat ze kunnen meedoen in een maatschappij die steeds digitaler wordt.

Voor een aantal deelnemers blijft het hier niet bij. Ze hebben de smaak te pakken en gaan door met de vervolgcursus Digisterker. In deze cursus gaan ze leren hoe ze met de computer hun zaken met de overheid kunnen regelen: formulieren invullen, rijbewijs verlengen, belastingaangifte doen.

Nieuw aanmelden mogelijk

Inmiddels is er, geheel en al gratis, een tweede cursus Klik & Tik gestart. Die zit alweer vol! Maar: denkt u “dit is iets voor mij” of kent u iemand die wel een ruggensteuntje kan gebruiken om met een computer te leren werken, nieuwe geïnteresseerden kunnen zich in de bibliotheek opgeven. Dan helpt één van de medewerkers u om u digitaal aan te melden. En dat is dan alvast een eerste stap op weg naar uw “digitale geletterdheid”! U komt eerst op een wachtlijst, maar er komen gauw genoeg nieuwe plekken beschikbaar voor nieuwe deelnemers. Daar krijgt u dan zo snel mogelijk bericht over.

Een boekje open….

Vrijdag 3 mei is er weer Een Boekje Open in de bibliotheek van Bellingwolde: een uurtje om met elkaar van gedachten wisselen over onderwerpen die op dat moment naar boven komen. Van 14.30 tot 15.30 is iedereen van harte welkom, de toegang is gratis.

Ingezonden door Marga de Graaf

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.