250 jaar bestaan Oostwolderpolder wordt uitgebreid gevierd

Foto: Jans Velthuis

OOSTWOLD – In 1769 werd er een dijk aangelegd waardoor de Oostwolderpolder definitief werd afgesloten van de Dollard. Dat is dit jaar dus 250 jaar geleden.

Een comité bestaande uit Gertjan Meijer, Marjet Bos, Astrid v.d. Burg, Erno v.d. Aker, Tabe Jorritsma en Hink Uil, heeft het initiatief genomen om uitgebreid aandacht te besteden aan dit historische feit. Dat gaat gebeuren met een aantal feestelijke activiteiten op zaterdag 29 juni aanstaande. Zo onthult burgemeester Sikkema van Oldambt een historisch herinneringsbord, zijn er voordrachten van onder andere stadsdichteres Bianca Holst, muziekoptredens door de ‘Stroatklinkers’, kinderactiviteiten met spelletjes, springkasteel, schminken, excursies naar de Grasdrogerij en de Biovergister, rondrit met huifkar, een cultuurhistorische wandeling langs de Oude Geut, en nog veel meer.

De festiviteiten vinden plaats op het feestterrein aan de Polderweg in Oostwold en starten vanaf 13.00 uur. De voor iedereen toegankelijke activiteiten duren tot 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.