GIRO Zonder Grenzen slaat vleugels verder uit

Foto: Ronny (archieffoto)

ZANDBERG, ASCHENDORF – Zondag 19 mei gaat de GIRO Zonder Grenzen voor het eerst ook via Aschendorf.

Dankzij samenwerking met de RadSportClub (RSC) Papenburg/D en facilitaire steun van Sport Klahsen in Aschendorf/D kan de organiserende Stichting Zandbergia een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Voor het eerst wordt op zondag 19 mei als onderdeel van de jaarlijkse herdenkingstocht Granfondo Giro zonder Grenzen een Vrije Toer Tocht (VTT) georganiseerd vanaf de Zandberg via Groningen’s toeristische kroonjuwelen Sellingen en Bourtange naar Aschendorf/D.

Van daaruit gaat de tocht via de Hilterberg (traditioneel “het dak van de Giro zonder Grenzen”) en het Ferienzentrum Schloss Dankern naar Nederland terug. Totaalafstand: 115 kilometer. Tegelijkertijd gaan ook deelnemers aan de Giro zonder Grenzen in Aschendorf van start.

De komende editie van de Giro zonder Grenzen staat mede in het teken van het 50-jarig bestaan van de gemeente Stadskanaal. Het totaalprogramma rond de herdenking van de doorkomst van de Giro d’Italia 2002 door de Kanaalstreek en het Emsland is als volgt vastgesteld:

Zaterdag 18 mei: 19.00 uur St. Josephkerk Zandberg, kerkdienst ter nagedachtenis slachtoffers fiets-/sportactiviteiten

Zondag 19 mei:

08.30 – 10.00 start Picknick-Giro (55 km.)

08.30 – 10.00 start Granfondo VrijeToerTocht (115 km.)

10.30 start Granfondo Pelotonsrit (115 km.)

18.00 reünie – Cucina Italiana

Om de continuïteit van dit evenement veilig te stellen heeft het bestuur van de Stichting Zandbergia een Raad van Advies ingesteld en tevens aansluiting gezocht bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Tenslotte zijn gesprekken geopend om voortaan ook in Haren/Ems de mogelijkheid te bieden vanaf daar te starten, zoals op 19 mei al kan in Aschendorf.

Beschermheren: Bernd Busemann, ehemaliger Präsident Landtag Niedersachsen, Henk Bleker, voormalig staatssecretaris Economische Zaken, Landbouw en Innovatie;

Schirmfrau: Caroline Freifrau von Landsberg-Velen;

Madrina: Barbara Pedrotti, TV-Personality Italia;

Bestuur: Herwin Eikens (algemeen), Herman Hoekstra (penningmeester), Wim Mensen (voorzitter);

Raad van Advies: Hans Banus, Appie Busker, Arend Doorduin, Dick Heuvelman, Roelof de Jonge, Bart Kruizinga en Jaap Sanders.

Bankrekening: NL53 RABO 0181 6989 19 KvK nummer: 60761733

Internet: www.zandbergia.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.