Cittaslow Voedfestival op 8 september 2019 in Exloo

Foto: Jans Velthuis

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn nodigt ook supporters van Cittaslow Westerwolde uit om mee te doen aan het Cittaslow Voedfestival op 8 september 2019 in Exloo.

Met ontzettend veel plezier denken we terug aan het succesvolle Cittaslow Voedfestival vorig jaar in Westerwolde. Burgemeester Jan Seton nam bij de opening van het Voedfestival symbolisch het schepje van Westerwolde over om in 2019 het tweede Cittaslow Voedfestival te organiseren in onze gemeente: op zondag 8 september vindt de editie 2019 plaats in Exloo!

Een dag om te ontmoeten, in gesprek te gaan, te luisteren en van elkaar te leren. Lokale ondernemers, boeren en ‘gewone’ burgers treffen elkaar. Er zijn (biologische) bedrijven die de deuren openen, men kan proeven én beleven wat dit prachtige stukje Nederland ons biedt. Dit alles vanuit het gedachtegoed van Cittaslow, aandacht voor mens, dier, natuur, rust, leefbaarheid van het platteland en de lokale voedselketen.

De lokale boer, consument, producent, bestuurder en verwerker staan hier centraal
Met het evenement willen we onze economie een impuls geven door ons te richten op de lokale voedselketens. Gezamenlijk willen wij deze transitie op gang brengen. Op deze dag laten we onze inwoners, gasten en ondernemers  kennismaken met overheerlijk en gezond voedsel dat in het Noorden van het land is geproduceerd.

Een bezoek aan het festival is een beleving die alle zintuigen prikkelt
Het festival wordt in en rond het centrum van Exloo georganiseerd. Op alle locaties is iets te doen dat met voedsel te maken heeft en is er plek om iets te eten, drinken of te proeven. Naast lekker en duurzaam eten is er ruimte voor authentieke producten, gezondheid en gastvrijheid, zoals muziek, kunst, cultuur, bewegen, ambachten en innovatie.

Dorpsraad Exloo neemt de organisatie van het festival op zich. Natuurlijk in samenwerking met beide gemeenten en de Stichting Bestemming Borger-Odoorn. Wij zouden het heel erg leuk vinden als veel supporters van Cittaslow Westerwolde en Borger-Odoorn meedoen aan het festival. Jullie dragen de Cittaslowwaarden uit en kunnen als geen ander de bezoekers kennis laten maken met onze gastvrijheid en bijzondere producten.

Hebt u belangstelling om mee te doen of wilt u vast een plekje reserveren?
Stuur dan vóór 1 mei even een bericht aan Simone La Brijn, E s.labrijn@borger-odoorn.nl en geef aan wat uw bijdrage aan het Voedfestival kan zijn. Dan houden wij u op de hoogte.

Ingezonden door Gemeente Borger-Odoorn

Op de foto: De opening van het Cittaslow Voedfestival op 15 september 2018 in Westerwolde.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.