Gevluchte gedetineerde aangehouden in Kropswolde

Foto: Politie

VEENHUIZEN, KROPSWOLDE – Een gedetineerde is vanochtend om 12.45 uur gevlucht uit de gevangenis Esserheem in Veenhuizen. Hij werd later vandaag aangehouden in Kropswolde.

Meteen nadat de ontvluchting bekend werd, werd de politie ingeschakeld en is begonnen met de opsporing. De omgeving rond de gevangenis werd afgezet en de betrokken gedetineerde werd in verschillende opsporingssystemen geregistreerd. Via Burgernet werden deelnemers gevraagd naar de man uit te kijken. Diverse instanties, waaronder het openbaar vervoer werden van de ontsnapping in kennis gesteld.

Er werd massaal naar de man gezocht. Hierbij werden ook een politiehelikopter en speurhonden ingezet.

Naar aanleiding van een tip werd de gedetineerde uiteindelijk in Kropswolde aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Groningen.

Naar de aard van de ontsnapping wordt onderzoek gedaan.

Vorige week dinsdag heeft ook iemand geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis in Veenhuizen. Dit was op de locatie Norgerhaven. De man had zich verstopt in een vrachtwagen die containers met vet kwam ophalen. Deze ontsnappingspoging mislukte omdat de gedetineerde ontdekt werd voordat de auto de poort uit was.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.