Nog geen annulering van paasvuren in Westerwolde (Update)

Foto: Bé Eelsing

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde heeft nog geen paasvuren geannuleerd.

Gisteren werd bekend dat in een aantal plaatsen in Gelderland en Overijssel paasvuren worden afgelast vanwege de droogte en de voorspelde harde wind.

De gemeente Westerwolde laat weten dat hier vooralsnog geen paasvuren worden geannuleerd. Uiteraard houden ze de (weers)omstandigheden nauwlettend in de gaten en zal de gemeente ingrijpen als hen dat noodzakelijk lijkt.

Klik HIER voor het overzicht van de paasvuren in deze regio.

Update

Zojuist maakte Veiligheidsregio Groningen het volgende bekend: Wij adviseren alle gemeenten in Groningen om de geplande paasvuren te verbieden. Dit omdat we samen met veiligheidsregio Drenthe en Fryslân hebben besloten om van fase 1 (regulier risico) naar fase 2 (extra alert) te gaan als het gaat om het natuurbrandrisico. Door de langere droge periode is er een grotere kans op natuurbranden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.