OBS De Vlonder wint Schoolvoetbalkampioenschap Westerwolde


BLIJHAM – Vanmiddag heeft OBS De Vlonder het schoolvoetbalkampioenschap Westerwolde gewonnen.

Op een zonovergoten sportpark van ASVB in blijham zijn vanmiddag de schoolvoetbalkampioenschappen gehouden. De scholen die meededen waren: de Oosterschool, CBS De Wegwijzer en de Westerschool uit Bellingwolde. De Wiekslag uit Blijham en de Vlonder uit Wedde.

Dit jaar werd voor het eerst 8 x 8 gespeeld volgens de nieuwe reglementen van de KNVB. Dit resulteerde in doelpuntrijke wedstrijden en meer voetbalplezier. 

Met vijf overtuigende zeges wist De Vlonder de kampioensbeker mee te nemen richting Wedde. De Oosterschool team 2 behaalde een verdienstelijke 2e plek en de bronzen beker bleef in Blijham op de Wiekslag.

Alle jongens en meisjes speelden erg sportief en de scheidsrechters hadden een leuke en rustige middag. Met veel publiek en onder andere nog jeu d’boules en peutergym op het sportpark was het een drukke boel. 

OBS De Vlonder zal gemeente Westerwolde gaan vertegenwoordigen op de regiofinales die volgen in mei. 

Ingezonden door Marloes de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.