Operaster Gail Gilmore treedt op in Mini theater “Kunst en Vliegwerk” Blijham

Foto: met dank aan Gail Gilmore

BLIJHAM – Op zondag 28 april om 14.30 uur treedt operaster Gail Gilmore op in Mini theater “Kunst en Vliegwerk” Blijham.

De opening van het seizoen bij Mini theater “Kunst en Vliegwerk” in Blijham begint met een muzikale reis door de wereldbekende 
operaster Gail Gilmore, bekend van het toenmalige Oldambster muziekfestival in Den Ham Bellingwolde. Een muzikale reis van de slavenmuziek en de hedendaagse invloeden uit die tijd.

Gail Gilmore is een beroemdheid op het wereldtoneel van de opera. Gail heeft jaren in Bellingwolde gewoond en organiseerde daar ieder jaar in haar boerderij het bekende succesvolle meerdaagse Oldambster muziekfestival. Ze heeft haar boerderij verkocht woont tegenwoordig in München, waar ze muziekdocente is.

Marten Grupstra van het Mini Theater “Kunst en Vliegwerk” heeft haar kunnen strikken voor het geven van een muzikale reis door het verleden en het heden. Zij laat horen wat de invloed van de muziek van de slaven voor betekenis heeft gehad op de hedendaagse muziek. Een hele bijzondere voorstelling dus.

Het theater vindt u aan de Winschoterweg 3 in Blijham.

Foto’s met dank aan Gail Gilmore

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.