Schapen krijgen hun jasje uit bij Schaapscheerdersfeest Ter Apel

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Vanmiddag kregen de schapen bij Cosis Westerwolde aan de Havenstraat in Ter Apel hun jasje uit.

Vandaag werd bij de kinderboerderij van Cosis Westerwolde voor de 15 e keer het schaapscheerdersfeest gehouden. Dit werd georganiseerd door een groepje jongens en meiden van de eerste, tweede en derde leerjaar van de opleiding Specifieke doelgroep, niveau 4 van het Noorderpoort.

Het feest werd geopend door wethouder Harrie Brunen. Hij plantte samen met Lydia Hengeveld van Cosis een kersenboom. Daarna mochten kinderen Menno Kannegieter helpen met het scheren van de schapen. Naast het schaapscheren werden nog veel meer activiteiten georganiseerd, zoals bubbelvoetbal, schieten met pijl en boog, nagels lakken, laser gamen. oud Hollandse spelletjes en kano varen. Ook waren er springkussens, een verloting en kon je prijzen winnen met voetbal. Dit uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Henk Harders zorgde voor de muzikale omlijsting.

Het was een zeer geslaagde middag, zowel voor de cliënten van Cosis, vrijwilligers, de kinderen en hun (groot)ouders. En natuurlijk een dikke pluim voor de jongens en meisjes die dit allemaal georganiseerd hebben!

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.