..

Buitenbranden in Nieuw Buinen en Stadskanaal (Update)

Foto: Ronny

NIEUW BUINEN, STADSKANAAL – De brandweer van Stadskanaal is gisteravond en vanavond uitgerukt naar branden in Stadskanaal en Nieuw Buinen.

Gisteravond brak rond kwart over negen brand uit bij een woning aan de Valkruid in Nieuw Buinen. Naar verluidt is de brand ontstaan doordat een wegwerpbarbecue in een afvalcontainer was gegooid. De afvalcontainer en een tweede container vatten vlam. De bewoner probeerde het vuur te blussen, maar het sloeg over naar een schutting en het dak van een schuurtje. De gealarmeerde brandweer wist samen met de bewoner twee konijnen uit het schuurtje te redden en vervolgens het vuur te doven.

Aan de Drentsemonden in Stadskanaal bluste de brandweer vanavond rond acht uur een vuurtje op een grasveld in de woonwijk. Een grote brandstapel met houtafval stond al een tijd te branden. Tussendoor zou er meer hout op gegooid zijn. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plaatse en lichtten de brandweer in. Deze heeft met schuim de afvalberg afgeblust.

Foto’s : Ronny 112 Regioflits

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.