Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Papenburg

Zo’n 60 brandweerlieden van de vrijwillige brandweer Aschendorf en Papenburg Untenende hebben gistermiddag een natuurbrand aan de
Russellstraße in Papenburg geblust. Daar stond een gebied van 2.500 vierkante meter in brand. Door de harde wind breidde het vuur zich snel uit. Twee op het terrein geplaatste zeecontainers vlogen eveneens in brand.

De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een woning en een stuk bos. De brand ging gepaard met sterke rookontwikkeling. Daarom werd de Russellstraße afgesloten voor het verkeer. Er raakte niemand gewond. De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dörpen

Gisteravond zijn om kwart voor tien de ramen van een bushalte aan de Düne in Dörpen ingegooid. Getuigen hebben gezien dat zich daarna twee mannen/jongens uit de voeten maakten. De schade bedraagt 400 euro.

Rhede

Zondagmiddag is tussen 13.30 en 15.30 uur ingebroken bij een woning aan de Mühlenstraße in Rhede. Nadat een venster was opengebroken werden de verschillende ruimtes in de woning doorzocht. Er is voor een onbekend bedrag aan sieraden buitgemaakt.

Haren

Bij een verkeersongeval op de A31 ter hoogte van Haren zijn gistermiddag vijf personen gewond geraakt. Een 27 jarige bestuurder van een VW Golf zag om 13.20 uur te laat dat de bestuurder van een voor hem rijdende Audi A4 remde. Hierdoor botste de VW Golf achter op de Audi.

Vier inzittenden van beide auto’s moesten zich door medewerkers van ambulances laten behandelen. Een vrouw, die als passagier in de Audi zat, is per ambulance naar het ziekenhuis in Meppen gebracht.

Korte tijd later deed zich in de ontstaande zes kilometer lange file nog een ongeval voor. Daar reed de bestuurder van een Golf Plus achterop een stilstaande Opel Astra. Bij dit ongeval bleek de schade beperkt tot blikschade. De file was na een half uur weer opgelost.

Weener

In de nacht van zondag op maandag is om 2.25 uur op de Osseweg in de streek Diele een 18 jarige man uit Weener met zijn auto van de weg geraakt en vervolgens tegen een verkeersbord en een boom gebotst. Zijn rit eindigde in de voortuin bij een woning. De man werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Leer gebracht. Zijn auto kan als verloren worden beschouwd.

Sustrum

Gistermiddag is tussen 15.00 en 16.35 uur ingebroken bij een woning aan de
Neulandstraße  in Sustrum. Nadat een deur was geforceerd werden in de woning meerdere kasten en lades overhoop gehaald. De buit bestond uit een laptop en een onbekend geldbedrag.

Bunde

Gistermiddag werd de brandweer van Bunde en Wymeer om 16.28 uur opgeroepen voor een brand bij een boerderij aan de Bunder Klei. De brand ging gepaard met een dikke rookontwikkeling. Deze was tot ver in de omtrek te zien.

De oorzaak van de brand was een uit de hand gelopen paasvuur. Door vliegvuur vlogen ook een aantal ronde hooibalen, ruigte, landbouwwerktuigen en een stapel autobanden in brand.

De brandweer had het vuur snel onder controle en wist te voorkomen dat de vlammen zich verder uitbreidden. Uit voorzorg werd na de bluswerkzaamheden een laag schuim over het terrein gespoten. (Foto’s: Catharina Glazenburg)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.