Politie geeft foto vrij van verdachte van vernielingen aan wildobservatieposten

Foto: Catharina Glazenburg

EMSLAND – De politie heeft een foto vrijgegeven van een man die er van wordt verdacht meerdere wildobservatieposten in het noorden van Emsland te hebben vernield.

Op zaterdag 2 februari werden in Werlte, Lorup, Lehe, Heede en Papenburg 15 wildobservatieposten vernield. De schade bedraagt zo’n 20.000 euro.

Op websites van jachtverenigingen verscheen een brief van een persoon die de vernielingen opeiste. Mogelijk is hij een dierenrechtenactivist met een connectie tot het Animal Liberation Front (A.L.F.). Op verschillende wildobservatieposten waren leuzen geschreven als: “Fuck Hunters” en de letters A.L.F. aangebracht.

Het Animal Liberation Front (ALF) is een internationale groepering1 die middelsdirecte actie‘ opkomt voor dierenrechten. Met hun acties wil het ALF dieren redden van de jacht en uit dierenuitbuitende instituten zoals onder andere proefdiercentra, pelsdierfokkerijen en legbatterijen.(Wikipedia)

Een van de vernielingen is met een wildcamera vastgelegd. Hierop is een man met een zaag met rood handvat te zien. Hij draagt ​​zwarte laarzen en is gekleed in een olijfkleurige camouflagebroek. Gezien het tijdstip waarop deze persoon is gefilmd en het gereedschap dat hij bij zich heeft, vermoedt de politie dat hij iets met de vernielingen van doen heeft.

De politie is op zoek naar deze persoon. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Lingen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.