Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Politie Leer

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Gistermorgen is tussen 10 en 11 uur ingebroken bij een hoekwoning aan de Mühlenstraße, vlak bij een seniorencomplex, in Weener. Terwijl de bewoners in de voortuin zaten drong een onbekend persoon via de openstaande terrasdeur de woning binnen. De inbreker ging er vandoor met enkele honderden euro’s, die in een geldkistje zaten.

De politie deed sporenonderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen.

Snelheidscontroles

Tijdens het Paasweekend heeft de politie op de B72 bij Filsum, de L30 bij Burlage en de L24 tussen Veenhusen en Hesel snelheidscontroles gehouden. De resultaten noemt de politie zorgwekkend.

Op de B72 in Filsum is een maximum snelheid van 70 km/u toegestaan. Er werden tijdens de controle 190 snelheidsovertredingen vastgesteld. Daarvan reden 58 automobilisten sneller dan 90 km/u.

Op de L 30 in Burlage, waar maximaal 60 km/u is toegestaan reden 55 automobilisten te snel. Een weggebruiker, een persoon op een motor, reed 144 km/u. Hij krijgt een boete van 600 euro en een rijontzegging van drie maanden.

Op de L24 mag je maximaal 100 km/u rijden. Hier werden 70 snelheidsovertredingen gemeten. Zes automobilisten reden sneller dan 140 km/u. Zij krijgen een rijontzegging. Eén automobilist passeerde binnen een uur de controlerende agenten twee keer. Hij reed respectievelijk 157 en 169 km/u.

In totaal werden 315 snelheidsovertredingen vastgesteld. Tien weggebruikers krijgen een rijontzegging van minstens een maand opgelegd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.