Verslag wandeling Ter Apel door Ooldrik Modderman

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman

TER APEL – Gisteren was er een wandeling rond Ter Apel. Ooldrik Modderman maakte onderstaand verslag.

Wandeling van 8 kilometer langs de Bosbeek en bezoek Bijenstand de Driehoek Ter Apel, onder begeleiding van wandelcoaches Els Eckhardt en Eltjo Glazenburg.

De start was bij recreatiecentrum de Bosrand. Wandelen met onderweg vele bijzonderheden en door een prachtig bosgebied de Ter Apeler bossen met het mooiste plekje van Ter Apel.

Door wandelcoach Eltjo Glazenburg werden we er vooraf al op geattendeerd: let op, je komt door een kruip door sluip door bos. Oppassen geblazen dus. Deze week is het schoolvakantie en kwamen twee opa’s met hun kleinkind meewandelen.

De tocht ging langs de achterkant van de Wonderwereld en langs de Joodse begraafplaats. Langs de oude Avebe fabriek. Vervolgens komen we langs het punt waar de Runde wordt verbonden met het Ruiten Aa kanaal. Over het Pad van de Europese Geschiedenis dat door Ter Apel loopt, langs het Klooster en hotel Boschhuis.

Daarna aankomend bij de Bijenstand de Driehoek, hier kregen we uitleg over de bijenstand. De iemker kon ons nog wel nog meer vertellen, wel een dag vol praten. Dat was niet de bedoeling. Gevolg, we kwamen in tijdnood, route maar inkorten.

Langs de watermolen van Klooster Ter Apel, langs Agodorp terug naar het eindpunt

Verslag gemaakt door Ooldrik Modderman.

Foto’s Ooldrik Modderman/Henk Siks.

Klik op de link voor meer foto’s

https://flic.kr/s/aHskU2RJCN

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.