Stremming Blijhamsterbrug duurt langer dan aangekondigd

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – De Blijhamsterbrug blijft langer afgesloten dan eerder was aangekondigd.

De Blijhamsterbrug in de Turfweg in Oude Pekela is aan onderhoud toe. Daarom werd hij in de avond van 27 maart van zijn plek getild om op transport te gaan naar Hoogeveen. Daar wordt de brug in een droge, verwarmde ruimte nagekeken, gezandstraald en geverfd.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de brug deze week weer te gebruiken zou zijn, maar de gemeente Pekela laat op Facebook weten dat de stremming nog tot 8 juni 18.00 uur gaat duren.

De Blijhamsterbrug is de vierde brug in Oude Pekela die wordt opgeknapt. Eerder werden de drie houten bruggen: Britanniaklap, Haansklap en Van Weringsklap gerenoveerd. Ook de Wedderwegbrug krijgt nog een opknapbeurt.

Vanwege de onderhoudswerkzaamheden aan de Blijhamsterbrug is de N367, de Turfweg, afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het doorgaand verkeer vanaf Oude Pekela richting Blijham wordt met borden omgeleid via de volgende route: N367-N972-Udesweg-Blijhamsterweg-Oostelijke rondweg/Winschoterweg (N367 – Turfweg). Het doorgaand verkeer vanaf Blijham wordt met borden in tegengestelde richting omgeleid. Het fietsverkeer wordt via de fietsbrug ten zuidwesten van de Blijhamsterbrug via de Hendrik Westerstraat omgeleid.

Klik HIER voor een reportage gemaakt door Abel van der Veen van het transport van de brug.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.