Anton Stulp, dirigent van Christelijk Mannenkoor Albatros, overleden

EMMEN, NIEUWE PEKELA – Na een kort ziekbed is de heer Anton Stulp overleden.

Gisteren kreeg Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros het droevige bericht dat hun dirigent Anton Stulp na een kort ziekbed is overleden.
De heer Anton Gerard Stulp uit Emmen was vanaf 1973 verbonden aan het Christelijk Mannenkoor Albatros, als dirigent, arrangeur en artistiek leider. Ook was hij verantwoordelijk voor het artistieke niveau van het koor. Daarnaast gaf de heer Stulp leiding aan de AC (artistieke Commissie) SbC (Stem beoordelings Commissie) SC (solisten commissie).

Vanwege de grote inzet voor Albatros en daarmee de gemeente Pekela, ontving de heer Stulp vorig jaar de Erepenning van de gemeente Pekela. Op 18 april werd de heer Stulp door burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Stulp was ook in Emmen de drijvende kracht achter vele muzikale evenementen. Hij verzorgde cursussen en was sinds 2000 organist en dirigent van de PKN-gemeente Zuiderkerk in Emmen. Sinds 2004  was hij dirigent van het christelijk gemengd koor ‘samen op weg’. Sinds 2012 is hij vaste, tweede organist van de Grote Kerk in Emmen. Van 1980 tot 2008 was hij directeur en muzikaalleider van de Muziekschool Emmen.

In september 2018 ontving hij de erepenning van de gemeente Emmen.

De heer Stulp is 75 jaar geworden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.