Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Politie Emsland

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Gisteravond heeft de politie om zes uur op de Ostereschweg in Haren een dronken motorrijder aangehouden. Een ademtest wees uit dat de man 2.44 promille alcohol in zijn bloed had.

De 40 jarige man uit Haren werd voor een bloedproef meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek eveneens dat op zijn motor geen geldig kenteken was aangebracht. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Weener

In de vroege zaterdagochtend heeft een 25 jarige bestuurder van een Opel, vermoedelijk in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland, een ree aangereden. Zij auto raakte daarbij beschadigd.

Ondanks dat de airbags waren opgeblazen zette hij zijn reis op de autosnelweg A31 in de richting Leer voort. De dode ree zat op dat moment nog vast aan de grille van de auto. Tussen Weener en Jemgum hield de auto vanwege een technisch defect er mee op. De man belde zelf de politie.

Bij de bestuurder werd door de politie een ademproef gedaan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol (0.86 promille). De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar proces verbaal werd opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.