Motorrijders schrikken van hek op de Turfweg

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA, BLIJHAM – Motorrijders schrikken van een hek dat op de Turfweg is geplaatst.

Vanwege de renovatie van de Blijhamsterbrug is de Turfweg tussen Blijham en Oude Pekela afgesloten voor het doorgaand verkeer. Vlak voor de bocht bij de afslag naar de Kentersweg is op de weg een schrikhek geplaatst. Dit hek is niet voorzien van waarschuwingslichten. Hierdoor valt hij met name in het donker en bij mist slecht op.

De Facebookpagina Pekelbook kreeg van een motorrijder het volgende bericht: “Als motorrijder ben ik erg geschrokken van een gevaarlijke situatie aan de Turfweg. Ik kwam in het donker vanuit Pekela richting Blijham rijden, toen ik een langzaam rijdende vrachtwagen wilde inhalen, een onaangekondigde en onverlichte waarschuwingshek tegen waar ik bijna volop ben in gereden. Er is vier keer een melding gedaan bij de politie, en één keer bij de weginspecteur, maar tot op heden is de situatie nog onveranderd. Is het misschien wachten op een noodlottig ongeval?”

Oppassen dus!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.