Verdachte van vernielingen wildobservatieposten Emsland verblijft in Groningen

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN, EMSLAND – De man die er van wordt verdacht meerdere wildobservatieposten in het noorden van Emsland te hebben vernield bevindt zich in Groningen.

Op zaterdag 2 februari werden in Werlte, Lorup, Lehe, Heede en Papenburg 15 wildobservatieposten vernield. De schade bedraagt zo’n 20.000 euro.

Op websites van jachtverenigingen verscheen een brief van een persoon die de vernielingen opeiste. Mogelijk is hij een dierenrechtenactivist met een connectie tot het Animal Liberation Front (A.L.F.). Op verschillende wildobservatieposten waren leuzen geschreven als: “Fuck Hunters” en de letters A.L.F. aangebracht.

Een van de vernielingen is met een wildcamera vastgelegd. Hierop is een man met een zaag met rood handvat te zien. Hij draagt ​​zwarte laarzen en is gekleed in een olijfkleurige camouflagebroek. Gezien het tijdstip waarop deze persoon is gefilmd en het gereedschap dat hij bij zich heeft, vermoedt de politie dat hij iets met de vernielingen van doen heeft.

Op 24 april verspreidde de politie de foto die met een wildcamera is gemaakt. Na diverse tips kwam bij de politie een 22 jarige man uit Esterwegen in beeld. De man blijkt zich in de stad Groningen op te houden. Zijn woning werd, in samenwerking met politie Groningen, doorzocht. Hierbij werd bewijsmateriaal in beslag genomen.

Het onderzoek is nog in volle gang.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.