Hoeveel boeken zijn er gelezen tijdens Scoor een Boek!?

Foto: Biblionet

WESTERWOLDE, PEKELA, STADSKANAAL, VEENDAM – Op 15 en 16 mei maken de wethouders Wietze Potze, Lian Veenstra en Annelies Kleve en burgemeester Jaap Kuin bekend hoeveel boeken in hun gemeente zijn gelezen tijdens Scoor een Boek.

De leerling pakt een boek, hij rent naar zijn tafeltje, passeert een andere leerling, begint te lezen en jaaa: hij scóórt! Hij heeft het boek helemaal uit! En hij is niet de enige! Op basisscholen in de provincie Groningen deden de afgelopen weken een heleboel leerlingen uit groep 5 en 6 mee met Scoor een Boek!: een leesbevorderingsproject van Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en het Groninger Forum. Tijdens het project worden de Groningse leerlingen door FC Groningen-speler Michael Breij aangespoord om zo veel mogelijk boeken te lezen.

Afsluiting Scoor een Boek!

Na wekenlang intensief lezen wordt Scoor een Boek! in de week van 13 tot en met 17 mei feestelijk afgesloten. Tijdens gezellige sportdagen in verschillende regio’s worden de regionale eindscores bekendgemaakt.

Scoor een Boek! op school én thuis

Boeken scoren kan overal! Op school houden leerlingen op een poster bij hoeveel boeken er zijn gelezen, maken ze een basisopstelling met de elf mooiste boeken en geven ze elkaar ‘voorzetjes’: leestips. Via filmpjes moedigde FC Groningen-speler Michael Breij de Groningse leerlingen dit jaar fanatiek aan. Thuis kunnen leerlingen sinds dit jaar ook meedoen met de Scoor een Boek! Thuiseditie voor het hele gezin! Boekenfitness, live verslag doen van een alledaagse activiteit of zoveel mogelijk woorden verzinnen met dezelfde beginletter: door wekelijks minstens drie opdrachten uit te voeren kunnen de gezinsleden samen gouden ballen verdienen. Bovendien gaan ze onderling de strijd met elkaar aan. Wie voert de opdrachten het beste uit en scoort de meeste punten? 

Groot succes

Scoor een Boek! is niet alleen in de provincie Groningen, maar ook landelijk een groot succes. Voetballers van maar liefst twaalf verschillende Nederlandse voetbalclubs moedigen de in totaal 14.000 deelnemende leerlingen aan.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.