Tweede editie Bevrijdingsfestival Winschoten meer dan geslaagd

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – Gisteren vond de tweede editie van het Bevrijdingsfestival Oldambt plaats. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.

Om de vrijheid te vieren, organiseerde Betsie Beishuizen, samen met het jongeren- en opbouwwerk en veel andere vrijwilligers voor de tweede keer het Bevrijdingsfestival Winschoten in Het Maintebos.

Na het openingswoord door burgemeester Cora-Yfke Sikkema begon het festival in de huiskamertent met een optreden van muziekvereniging DOK uit Blijham o.l.v. Roelf Klap. Na het spelen van het Wilhelmus brachten ze diverse muziekstukken ten gehore.

Aan het ochtendprogramma werkten verder mee: de veteranen, dansers, zanggroep UHVO, Roelof van der Velde, Wim van der Kooy en de dichters Timo Boon en Bianca Holst. Ook was er een expositie over het Communisme in het Verzet ingericht.

Om één uur ging het Kinderplein open. Kinderen konden er knutselen, gedichten schrijven, zich vermaken op de springkussens, broodbakken bij Bakkerij Eenvoud, Muis Entertainment en voetbal. Op het Jongerenplein vermaakten DJ Wout en DJ Gijs, Jongerencentrum ’t Spoor en Gameshop R en M de jeugd.

Vanaf twee uur ging het hoofdpodium open en waren er optredens van Krzyzstof Groen en zijn Little Cash band, Alloway, The Heep, Code Red, Lotus, Given Horse, Caizer Crow en Spectrum Music. Tussendoor kon het toegestroomde publiek genieten van straattheater door Vita Nova, dans door F2 Danscompagnie en dichters van Dicht bie Ons. Voor de inwendige mens was een Foodplein ingericht.

Foto’s: Jos Hensens. Klik Hier voor meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.