Duits-Nederlandse tentoonstelling KRING & KREIS in Ter Apel

Foto: Kunstkring Westerwolde

TER APEL – Op 25 mei opent de Duits-Nederlandse tentoonstelling KRING & KREIS.

Een groep kunstenaars uit Ter Apel, die uiteenlopende kunstdisciplines beoefent, heeft al een aantal jaren de krachten gebundeld in de KunstKring Westerwolde. De deelnemers bedrijven diverse vormen van kunst, waaronder schilderen, fotografie, tekenen, keramiek, viltbewerking en metaal. Zij zijn in principe individueel met hun kunstuitoefening bezig, maar het georganiseerd zijn in de kunstkring biedt de mogelijkheid voor wederzijdse inspiratie, gezamenlijke activiteiten en exposities.

Vanaf 1 januari 2019 vormt KunstKring Westerwolde een stichting. Het doel is elkaar inspireren en uitwisselen van ideeën, het helpen met vinden van podia in de ruimste zin. Ieder creatief persoon die een vorm van kunst beoefent en op zoek is naar publiek is van harte welkom. Elke 2e dinsdag van de maand is er een gezellig treffen in het ‘Kunstcafé’. Online: https://www.facebook.com/kunstkringwest

In 2018 werd door de KunstKring Westerwolde een eerste goed bezochte expositie georganiseerd. Door het succes gestimuleerd willen ze de opzet vergroten en hebben ze een Duitse partner gezocht om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken die beurtelings in Ter Apel en Haren plaats vindt. Vanwege het grens overstijgend karakter van de activiteit stelt de Eems Dollard Regio een subsidie beschikbaar.

De Duits-Nederlandse tentoonstelling KRING & KREIS wordt op zaterdag 25 mei om 11:00 uur geopend. De tentoonstelling is op 25-26 mei en 1-2 juni 2019 van 11:00 – 16:00 uur te bezoeken aan de Oosterstraat 66 Ter Apel.

De Kunstkreis Haren

Kunstkreis Haren heeft tot doel om vooral de hedendaagse beeldende kunst voor een breed publiek toegankelijk te maken. Om kunstenaars te promoten organiseert Kunstkreis Haren 4 keer per jaar een tentoonstelling. Verder biedt Kunstkring Haren, met behulp van vrijwilligers, voor de burgers van de gemeente Haren diverse cursussen aan: • Schilder- en creatieve groepen voor kinderen en tieners • „Gruppe Kunterbunt“ is een creatieve groep voor mensen met een beperking • Keramiek groep / Raku stoken • Sculpturen werkgroep • Schildergroep voor volwassenen • Foto groep • Activiteiten voor scholieren tijdens de zomervakantie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.