Elspeets Mannen Ensemble bij Zingend naar de Zondag Stadskanaal

Foto: Michiel Verbeek Wikimedia

STADSKANAAL – Op zaterdag 18 mei  2019 is er weer een uur “ZINGEND NAAR DE ZONDAG” in de Poststraatkerk in Stadskanaal.

Het Elspeets Mannen Ensemble o.l.v. Dick van Asselt zal deze avond hun medewerking verlenen. Dit Mannen Ensemble is opgericht in 2005 en bestaat uit 10 zangers en staat onder de inspirerende leiding van Dick van Asselt. Doelstelling van het Ensemble is het zingen van geestelijke, niet-geestelijke en klassieke muziek.

Het Mannen Ensemble verleent jaarlijks haar medewerking aan diverse concerten en kerkdiensten. Ook werd in 2009 meegewerkt aan het EO programma “Nederland Zingt”. Mede door de uitzendingen van dit programma ontvangt het Ensemble uitnodigingen vanuit het hele land. In 2009 werd de eerste CD “Muzikale Reis” opgenomen en in 2010 verscheen de Kerst-CD “Het Kerstverhaal”. In 2012 is de derde CD “In His Love” en in 2015 is de vierde cd  “’k Blijf Hem prijzen in mijn lied” uitgebracht.

Liederen uit diverse liedbundels, waaronder Opwekking, Liedboek voor de Kerken, Johannes de Heer etc. vormen de samenzang, onder begeleiding van Gerwin van der Plaats.  De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.

Zingend naar de Zondag wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

De volgende keer Zingend naar de Zondag is op 21 september 2019
m.m.v. Chr. Gem. Koor “De Lofstem” (Rouveen) o.l.v. Harm Hoeve en
Ronald Knol – orgel

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.