..

Middag voor makers, netwerkbijeenkomst kunstenaars in Museum de Oude Wolden

Foto: MOW

BELLINGWOLDE – Het MOW I Museum de Oude Wolden ontwikkelt een nieuwe aanpak voor de presentatie en promotie van kunst uit de eigen regio. Diverse professionele kunstenaars gaan daarin een actieve rol spelen en samenwerken.

Het MOW draagt kunstenaars uit de eigen regio en kunstenaars die een band hebben met het oosten van Groningen een warm hart toe. In de laatste jaren bood het museum in dit kader steeds kortdurende solo-exposities onder de titel 24K. Vanaf einde dit jaar kijkt het MOW naar nieuwe mogelijkheden voor de presentatie en promotie van kunst uit de buurt.  

In deze frisse opzet maken kunstenaars, individueel of gezamenlijk, nieuw werk rondom heldere thema’s, invalshoeken of verhalen of tonen ze een unieke combinatie van bestaand werk. De looptijd van de exposities wordt verlengd naar drie maanden en ook exposeren op het buitenterrein van het museum behoort tot de mogelijkheden.

Het MOW wisselt hierover graag van gedachten met de vele professionals uit de regio en organiseert daartoe een ‘middag voor makers’ op vrijdag 24 mei vanaf 14:30 uur. Het museum presenteert dan haar nieuwe plannen en biedt ruimte voor de uitwisseling van ideeën van kunstenaars zelf, zowel met het museum als onderling. De middag sluit af met een borrel.

De ‘middag voor makers’ staat open voor professionele kunstenaars die in het gebied rondom het museum wonen en/of werken dan wel op een andere manier een band hebben met Westerwolde en iets ruimer; het oosten van Groningen. Aanmelden is nodig en kan via: info@museumdeoudewolden.nl of telefonisch: 0597 – 53 15 09. Meer informatie vind je op de website van het museum: www.museumdeoudewolden.nl/24k

Middag voor makers, netwerkbijeenkomst kunstenaars

Datum bijeenkomst: vrijdag 24-05-2019, start 14.30 uur, met afsluitende borrel

Waar: Hoofdweg 161   9695 AE   Bellingwolde

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.