Pinksterkunstroute en expositie aan beide zijden van de grens

Foto ingezonden door Willem van de Sanden

GRENSGEBIED NEDERLAND, DUITSLAND – Tijdens het Pinksterweekend wordt weer Kunst aan de Rand van Nederland georganiseerd.

Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek met Noord Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes, tentoonstellingen en andere evenementen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer een atelierroute tijdens het Pinksterweekend.

Atelierroute

De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied. De charme van deze route is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. Ook zij die al eerder deelnamen zullen u met nieuw werk verrassen. Er nemen aan deze Pinkster Kunstroute 22 kunstenaars deel. Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen:  Annette Brouwer, schilderijen en beelden;  Ingrid Constance, schilderijen, collages;  Annette Blumenhofer en Anneke Gebert, keramiek; Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen; Rie Honhof, schilderijen, collages, objecten; Paul Honigh, fotografie; Iris Gess, Krijn de Groot, Ben Kersaan, Fokko Kuiper,  Ingalil Lang, Joke Meeüse, Conny Müscher, Aafke Pierik, Heidrun Prost, Gina Sossna, schilderijen; Greet Kloeg, assemblages, Anke Rietdijk, wandkleden; Jannie Slootweg, glaskunst; Yvonne Struys, schilderijen, ruimtelijk werk; Anka Willems, schilderijen, tekeningen, objecten.

Allen wonen en werken in Jemgum, Midlum, Bunde, Neudersum, Leer en Rysum, dus vlak over de grens in Duitsland en in Hongerige Wolf, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Wagenborgen, Nieuwolda, Winschoten, Blijham, Wildervank, Valthe en Ommelanderwijk. De atelierroute is op zaterdag 8 juni en 1e en 2e Pinksterdag: zondag 9 en maandag 10 juni van 12 – 18 uur. Onderweg van het ene naar het andere atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap in het grensgebied.

Expositie

Behalve de atelierroute is er ook van 8 t/m 16 juni een overzichtstentoonstelling in Kunstruimte Gess in Jemgumgaste 2a, dagelijks van 12.00 – 18.00 u. Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk vindt u op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de flyers die verspreid worden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.