Kerken openen op 1 juni hun deuren voor het publiek

Foto: Catharina Glazenburg

OOST GRONINGEN – Op 1 juni is er van 10.00-16.00 uur Kerkenpad Oost-Groningen.

Al vanaf zomer 2015 is er elk jaar een zaterdag waarop zo’n 20-tal kerken (en torens) in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden-Groningen hun deuren openen voor het publiek, dat dan de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen kan bewonderen.

In 2019 is dat op 1 juni. De deelnemende kerken zijn onderling heel verschillend wat betreft architectuur en hebben allemaal zo hun eigen bijzonderheden, waar vrijwilligers graag meer over vertellen! Een aantal van de deelnemende organisaties heeft bovendien een extra activiteit; zoals een boekenmarkt, een tentoonstelling of orgelbespeling.

Kijk voor een overzicht van de deelnemende gebouwen op:
www.kerkenpadoostgroningen.nl of www.facebook.com/kerkenpadoostgroningen
Hier wordt ook vermeld wat er nog meer te doen is, in of om elk gebouw.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.