Spirit of Discovery wordt 12 mei uitgedokt

Foto: Meyer Werft

PAPENBURG – Zondag 12 mei verlaat de Spirit of Discovery dok 1 van de Meyer Werft in Papenburg.

Aanstaande zondag wordt de Spirit of Discovery uitgedokt. Dit begint naar verwachting om half tien ’s ochtends. Het cruiseschip wordt gebouwd voor de Engelse rederij Saga Cruises.

Meteen na het uitdokken worden de masten en de schoorsteen op het schip geplaatst. Het schip zal rond acht uur ’s avonds op haar plek in de haven bij de Meyer Werft liggen. Vervolgens worden diverse testen gedaan. Daarna wordt het schip bij de pier aangelegd. Als de weersomstandigheden gunstig zijn zal dit om één uur ’s nachts zijn.

Daar wordt het schip verder afgebouwd. De eerste bemanningsleden zullen in de loop van volgende week aan boord gaan. Aan het eind van deze maand begint de Spirit of Discovery aan haar eerste reis over de Eems. De juiste datum wordt later bekend gemaakt.

Het 58.250 ton zware schip heeft een lengte van 236 meter en is 31,2 meter breed. Er zijn 554 hutten aan boord. Deze bieden plaats aan 999 passagiers. Het schip kan een snelheid bereiken van ruim 18 knopen (ruim 33 kilometer).

Saga Cruises is gespecialiseerd in het leveren van diensten aan mensen ouder dan 50 jaar. Naast vakantiereizen en cruises in het bijzonder biedt de rederij ook verzekeringen en gezondheidsdiensten aan deze groep mensen aan.

Een tweede cruiseschip voor deze rederij wordt naar verwachting in 2020 door de Meyer Werft afgeleverd.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.