BOTSS week van de techniek in Stadskanaal

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Van 13 tot en met 17 mei vindt weer de BOTSS week van de techniek plaats. In deze week maken kinderen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs op een leuke manier kennis met alles wat met techniek te maken heeft.

Wethouder J. Hamster opent de week aan de Sportparklaan met 65 basisschoolleerlingen van de Maarsborg, de Höchte, de Linde en het Heilig Hart. op het Ubbo Emmius.

Achtergrondinformatie

Groep 7 van de basisschool gaat naar het Ubbo Emmius aan de Sportparklaan om daar in een techniekcarrousel een werkstuk te maken. Ze komen daar in aanraking met alle werelden van techniek en leren daar met allerlei verschillende materialen om te gaan.

Groep 8 gaat naar technische bedrijven toe. Dit jaar zetten weer 20 bedrijven hun deuren open om de kinderen te laten zien wat techniek allemaal in hun bedrijf te bieden heeft. In de gemeente Stadskanaal zijn veel innovatieve en bruisende bedrijven die om personeel staan te springen. Zij laten zien hoe leuk een baan in de techniek wel niet is.

Klas 1 van het voorgezet onderwijs heeft een programma midden in het centrum van Stadskanaal. Op het Raadhuisplein staan grote trucks van de OTIB en Rijksuniversiteit waarin leuke technische proefjes en opdrachten gedaan kunnen worden. Daarnaast staat er een techniekstand in de bibliotheek samen met leerlingen van het Ubbo Emmius met allerlei leuke techniekopdrachten klaar.

In totaal doen er meer dan 1200 kinderen mee met de BOTSS week. Zo geven we hen een  leuke ervaring mee die hun mogelijk kan enthousiasmeren om later een baan in de technische sector te kiezen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.