Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lathen/Sögel

Gistermiddag zijn bij een ongeval op de L53 tussen Lathen en Sögel drie personen ernstig gewond geraakt. Twee daarvan verkeerden in levensgevaar. Een 92 jarige automobilist botste frontaal op een tegemoetkomende auto toen hij in een langgerekte bocht een auto met daarachter een aanhanger inhaalde. Zowel de 92 jarige als de 71 bestuurster van de andere auto raakten door het ongeval bekneld in hun auto’s. Zij raakten levensgevaarlijk gewond. De passagier van de 71 jarige raakte zwaargewond.

De drie gewonden werden naar diverse ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Papenburg

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf het terrein van een autohandelaar aan de Vosseberg in Papenburg een zwarte Toyota Land Cruiser 150 gestolen. Op de motorkap van de auto staat een tekst in witte letters. De schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Papenburg.

Heede

Vanmorgen vroeg is ingebroken bij een bedrijfspand op het industrieterrein Noord in Heede. De dieven gingen er vandoor met meerdere machines van het merk Makita. De totale schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Esterwegen

Dinsdagnacht is ingebroken bij een dokterspraktijk aan de Poststraße in Esterwegen. Er werd een gering bedrag aan contant geld gestolen.

Haren

Dinsdagnacht is ingebroken bij een tandartspraktijk aan de Bahnhofstraße in Haren. Ook daar werd geld gestolen. De schade bedraagt enkele honderden euro’s.

Lingen

Vannacht is rond middernacht een biljartcafé aan de Lindenstraße overvallen. Een man kwam het café binnen en bedreigde een 18 jarige medewerker met een wapen. Hij ging er met een onbekend bedrag aan contant geld vandoor. De medewerker verkeert in shock.

De dader wordt omschreven als een man tussen 20 en 35 jaar, 1.70 m lang en gespierd. Hij droeg een zwarte sweatshirt met capuchon, een zwarte joggingbroek en een zwarte sjaal. Hij sprak met een Oost Europees accent.
Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.