Koninklijke Onderscheiding voor Pim de Bruijne

Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – Gistermiddag ontving de heer Pim de Bruijne in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam een Koninklijke onderscheiding.

In verband met een verblijf in het buitenland heeft de heer Pim de Bruijne de onderscheiding niet tijdens de algemene gelegenheid op 26 april 2019 kunnen ontvangen. Hij is die dag persoonlijk gebeld door burgemeester Sipke Swierstra. Hij heeft toen gehoord dat hij benoemd wordt tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer De Bruijne was van 2008 tot en met 2011 gedeputeerde in de Provincie Groningen. Daarnaast heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor de maatschappij. Zo was hij onder andere directeur / bestuurder bij Woningcorporatie Stichting Volksbelang “Wonen en Welzijn”, voorzitter stichting Urgente Noden Groningen, voorzitter Raad van Toezicht Noorderpoort College, voorzitter Raad van Toezicht Zonnehuisgroep Noord en voorzitter van Stichting Pura Vida Blauwe Stad. Op dit moment is hij voorzitter van de Stichting Oude Groninger Kerken. De heer De Bruijne wordt omschreven als een topbestuurder met een brede blik en een sympathiek en betrokken persoon.

Bron: Gemeente Veendam

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.