Vrijdag en zaterdag Schützenfest in NeuDersum

Foto ingezonden door: Lourens Gengler

NEUDERSUM – Vanavond begint in NeuDersum (net over de grens in Duitsland, tussen Sellingen en Bourtange), het jaarlijkse Schützenfest (Schuttersfeest).

Op vrijdag en zaterdag (10 & 11 mei 2019) is in NeuDersum het jaarlijkse Schützenfest (Schuttersfeest). Rond 18.00 gaan enkele honderden leden van de Schuttersverenigingen uit NeuDersum, en uit NeuRhede, Hasselbrock en Dersum in optocht met muziek naar de feesttent. Op vrijdag is de Koning van het afgelopen jaar (Alwin Ahlers) nog de hoofdpersoon. Dorpelingen en Schuttersverenigingen uit de omringende plaatsen komen hem en zijn gevolg nog één keer feliciteren. De entree in de grote feesttent met life muziek is op vrijdag gratis.

Na een korte nachtrust staat op zaterdagochtend de hele schuttersvereniging om 8.30 uur alweer klaar voor een korte dienst in het kerkje van Neudersum en aansluitend is er kranslegging ter herdenking van oorlogsslachtoffers. Vandaar gaat het in optocht naar de feesttent voor ontbijt en (voor een beperkte tijd) gratis bier.

Op de zaterdagochtend worden voor de kinderen van de kleuterschool spelletjes gedaan. Ook zijn enkele kermis attracties aanwezig (zweefmolen, botsauto´s etc)

Rond 12.00 wordt dan in de moderne elektronische schietbaan bepaald wie de nieuwe Koning wordt. Na een kleine huldiging gaat het gezelschap naar huis en bereidt zich voor op de feestavond.

Om 20.00 begint dan officieel het Kronings-bal en dat gaat wederom door tot in de kleine uurtjes.

Voor bewoners aan Nederlandse kant van de grens een mooie gelegenheid tot kennismaking met de naaste Oosterburen.

Ingezonden door Lourens Gengler

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.