Jürgen Többens nieuwe Schutterskoning NeuDersum

Foto: André Dümmer

NEUDERSUM – Dit weekend werd in NeuDersum het jaarlijkse Schützenfest (Schuttersfeest) georganiseerd.

Op vrijdag en zaterdag was in NeuDersum het jaarlijkse Schützenfest (Schuttersfeest). Rond 18.00 gingen vrijdag enkele honderden leden van de Schuttersverenigingen uit NeuDersum, en uit NeuRhede, Hasselbrock en Dersum in optocht met muziek naar de feesttent. Daar was de Koning van het afgelopen jaar (Alwin Ahlers) nog de hoofdpersoon. Dorpelingen en Schuttersverenigingen uit de omringende plaatsen kwamen hem en zijn gevolg nog één keer feliciteren.

Na een korte nachtrust stond vanmorgen de hele schuttersvereniging om 8.30 half negen alweer klaar voor een korte dienst in het kerkje van NeuDersum. Aansluitend was er een kranslegging ter herdenking van oorlogsslachtoffers. Vandaar ging het in optocht naar de feesttent voor ontbijt en (voor een beperkte tijd) gratis bier. Kinderen van de kleuterschool deden spelletjes en de jeugd vermaakte zich in enkele kermis attracties.

Rond het middaguur werd in de moderne elektronische schietbaan bepaald wie de nieuwe Koning zou worden. Deze eer viel te beurt aan Jürgen Többens, de dirigent van de Harmonie van NeuDersum. Na een kleine huldiging ging het gezelschap naar huis om zich op de feestavond voor te bereiden.

Om 20.00 uur begon het officiële Kronings-bal, wat door gaat tot in de kleine uurtjes.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.