Kanovereniging Stadskanaal viert 40 jarig bestaan

Foto: Ronny Regio Events


STADSKANAAL – Gisteren vierde Kanovereniging Stadskanaal en omstreken het 40 jarig bestaan.

De Handelsvereniging Stadskanaal riep eind jaren zeventig van de vorige eeuw om meer reuring tijdens de jaarlijkse speciale winkelweek. Het was de toenmalige directeur van theater Geert Teis, wijlen Tim Kuik, die het thema ‘Stadskanaal, klein Venetië in de Veenkoloniën’ uit zijn mouw schudde. Het Stadskanaal moest schitteren met feestverlichting en er moesten tal van activiteiten op en in het water te zien zijn.

Dit fantastische initiatief blijkt later tevens de aanzet te zijn voor de oprichting van Kanovereniging Stadskanaal en omstreken, afgekort KVSO. Definitief opgericht op 9 mei 1979 bij notaris J. Dijkstra door Servaas Smulders, Hans Koedam en wijlen Willem Fennema.

Gisteren vierde de vereniging in en bij het clubhuis De Brouken nabij de Pageplas haar veertigste verjaardag.

Naast de viering van het 40-jarig bestaan zaterdag voor leden en oud-leden, wil KVSO zich komend seizoen weer meer op het Kanaalster water laten zien. Gedacht wordt aan de kanorace Ter Apel – Stadskanaal en aan andere evenementen op het Stadskanaal.

Tekst, video en foto’s ingezonden door Ronny Regio Events

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.