..

Boekpresentatie in Grandcafé Gin & Juice by Zaal12 te Vlagtwedde

Foto ingezonden door Bianca Keijzer

VLAGTWEDDE – Op 26 mei is in Grandcafé Gin & Juice by Zaal12  te Vlagtwedde een boekpresentatie door schrijver Johannes Lens uit Veele.

Schrijver Johannes Lens uit Veele gaat op zondag 26 mei a.s. in Grand Café Zaal12 in Vlagtwedde met bezoekers in gesprek over zijn nieuwste boek “De Kus – Verslag van een dwaling”. De roman is geschreven op basis van een serie paranormale ervaringen die de schrijver in de jaren ‘70 beleefde, toen hij zes jaar in een voormalig Jezuïetenklooster woonde.

De gebeurtenissen in het boek spelen zich af in het begin van de jaren ‘30 als Adolf Hitler en zijn Nazi-aanhangers zich opmaken voor de verovering van de wereld. De hoofdpersoon is een a-politieke jongeman die zijn intrede doet in de Sociëteit van Jezus om tot priester te worden opgeleid. Vanaf de eerste dag wordt hij geconfronteerd met een spookachtige geestverschijning die hem deelgenoot maakt van een afschuwelijke gebeurtenis: de collectieve zelfmoord van door de kloosterleiding seksueel misbruikte Duitse priesters die voor hun verplichte jaarlijkse retraite naar het klooster zijn gekomen. Uiteindelijk wordt van hem een ultieme daad van liefde gevergd.

“De Kus” is een boek over een moeizame vader-zoon relatie, naïeve geloofsbeleving, lotsbestemming, (naasten)liefde en dat er ‘meer is tussen hemel en aarde’.

Van dezelfde schrijver verscheen in 2016 “Het Hoogste Recht”, over de 30-jarige juridische strijd van Geertje Trenning, de ‘Prinses van Veele’, tegen een vonnis uit 1980 dat tot haar financiële ondergang leidde.

Bent u nieuwsgierig naar het boek geworden en/of wilt u met de auteur hierover in gesprek in een ongedwongen sfeer?

Kom dan naar de boekpresentatie op zondag 26 mei a.s.

Wanneer: 26 mei 2019

Tijd: 15.00 – 17.00 inloop vanaf 14.30 uur

Waar: Grandcafé Gin & Juice by Zaal12 Vlagtwedde

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.