Gastles en debatbattle voor leerlingen Dollard College

Foto: Jan Glazenburg


WINSCHOTEN – Leerlingen van het Dollard College in Winschoten krijgen op dinsdag 14 mei een stoomcursus lokale politiek. Vervolgens mogen ze op donderdag 16 mei zelf het politieke debat met elkaar aangaan in de raadzaal van de gemeente.

Gastles

In een samenwerking tussen de gemeente en de docenten Marc Bouma en Karen Loovers van het Dollard College is een afwisselende en interactieve gastles voorbereid. De les is bedoeld voor leerlingen uit de vierde klas van de havo en het vwo die het vak Maatschappijwetenschappen volgen. Tijdens de gastles geven burgemeester Cora-Yfke Sikkema, griffier Jelte van der Meer en enkele enthousiaste raads(commissie)leden een kijkje achter de schermen in de lokale politiek.

Debatbattle

Na de gastles mogen de leerlingen met elkaar in debat in de raadszaal van de gemeente. Gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat jongeren kennismaken met de politiek in hun eigen gemeente. De zogenaamde debatbattle geeft de leerlingen een podium om hun mening kenbaar te maken over maatschappelijke onderwerpen. Bovendien levert het debat een waardevolle bijdrage aan het stimuleren van taalvaardigheid en meningsvorming.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.