Bejaarde automobiliste botst met auto op trein in Veendam

Foto: Dennie Gaasendam

VEENDAM – Op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Van Stolbergweg in Veendam is dinsdagavond een auto op de locomotief van de S.T.A.R. trein gebotst.

Het zicht van de bejaarde vrouw werd door vermoedelijk de laagstaande zon beperkt waardoor ze de trein niet opmerkte. Ze kwam met haar auto in botsing met de trein, waarin geen passagiers zaten. De trein was onderweg naar het station in Stadskanaal.

De vrouw werd onderzocht in een ambulance maar vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk. 

Medewerkers van de S.T.A.R. hebben ter plekke de schade zo goed mogelijk hersteld. De politie deed onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. De doorgaande weg is langere tijd afgesloten geweest. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Tekst en foto’s: Dennie Gaasendam

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.