Beweegteam Westerwolde aanvaard Nationale ZwemChallenge

Foto ingezonden door MarkeTank

VLAGTWEDDE – Tijdens de Nationale maand van de Zwemveiligheid organiseert zwemschool Henny de Groot de Nationale ZwemChallenge voor de kinderen in Westerwolde. Kinderen met minimaal zwemdiploma A kunnen hun eigen zwemvaardigheid testen middels een uitdagend parcours.

Afgelopen jaar waren er weer vele verdrinkingen in Nederland en daarom De Nationale ZwemChallenge. Het concept helpt ouders en kinderen inzichtelijk te maken hoe zwemveilig ze zijn gerelateerd aan de Nationale Norm Zwemveiligheid (= Nationaal Zwemdiploma C). Na het afleggen van de Challenge ontvangen de deelnemers een certificaat met een persoonlijk advies. Hoe zijn de zwemvaardigheden en waar nodig verbeteren door maatwerk lessen aan te bieden.

Dit jaar wordt de ZwemChallenge aanvaart door het beweegteam Westerwolde. De kinderen gaan met de gymbus naar de locatie waar ze vervolgens starten met een test van één uur. Het enige wat de kinderen mee hoeven te nemen is zwemkleding, kleding en een handdoek. Het zwembad blijft gewoon open voor de badgasten.

Het doel van de Nationale maand van de zwemvaardigheid is dat Nederlanders zich bewuster zijn van risico’s op verdrinking, en weten hoe deze risico’s te voorkomen. Dus  goed voorbereid zijn in de buurt van water. We willen dat de zwemvaardigheden van kinderen wordt vergroot, doordat meer mensen (willen) voldoen en blijven voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.