Het Groninger Landschap organiseert wandeling door Polder Breebaart

Foto: Het Groninger Landschap

TERMUNTEN – Op zondag 26 mei organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het prachtige gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk. 

Onderweg vertelt de gids graag over het rijke verleden van het Reiderland, het ontstaan van de Dollard en later polder Breebaart en de betekenis van dit gebied voor diverse vogelsoorten. In de polder is het volop voorjaar en is er leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal. Bij de zeehonden kijkwand hopen we zeehonden te zien. Verderop is aan de zeedijk te zien waar ooit een sluizencomplex is gebouwd en verderop komt u langs de kwelder en arriveert u bij de bunkers uit WO2.

Honden niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Bezoekerscentrum Dollard Dallingeweersterweg 30, 9947 TB Termunten
Tijd: 14.00 – 16.00 uur 
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 
Vergeet uw verrekijker niet.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.