Judo Topsport Oost Groningen presteert goed in Mierlo

MIERLO – Op zaterdag 12 mei nam Judo Topsport Oost Groningen deel aan het 24ste Hou vast toernooi in Mierlo.

Aan dit  toernooi deden 110 verschillende verenigingen mee.  Ook waren er  judoka’s uit België, Duitsland en Engeland aanwezig . Het motto van het toernooi was : Ondanks dat we er misschien anders uitzien, spreken of andere gewoontes hebben. Samen voor 1 judo!.  Alle  judoka’s van Judo Topsport Oost Groningen  waren de hele dag aanwezig om samen dit toernooi te beleven. Om elkaar aan te moedigen en te steunen.  Op deze saamhorigheid mag Judo Topsport Oost Groningen trots zijn.  

Isa Heideveld mocht als eerste de mat betreden.  Isa was heel ontspannen en had duidelijk veel plezier in het judoën. Ze won al haar wedstrijden en mocht het podium op voor een  mooie glazen trofee.  Sandra van Ballegooijen, Joyce de Vries en Esther Kleinlugtenbelt waren daarna aan de beurt.  De coach Wouter Meijer moest af en toe drie judoka’s op drie verschillende matten te gelijk coachen. Met hier en daar wat kunst en vliegwerk is het gelukt. 

Zowel Sandra als Joyce stonden sterk op de mat. Ze maakte beide geen fouten en wisten al hun  partijen met een Ippon  te winnen. Beide werden eerste in hun poule.  Ook Esther begon sterk aan haar toernooi. De eerste drie wedstrijden won Esther waardoor ze in de finale kwam.  In deze finale maakte Esther een overname, deze werd verkeerd beoordeeld waardoor Esther met een Wazari achter kwam. Esther kon haar achterstand niet meer inhalen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Jaylinn Popinga was de enigste -15 jaar judoka van Judo Topsport Oost Groningen.  Jaylinn deed mee om ervaring op te doen bij een  groot  judo toernooi.  Jaylinn deed erg haar best  maar kwam nog te kort om mee te doen voor de podiumplaatsen. 

’s Middags mochten Milan de Klein en Stefan van Ballegooijen de mat op. Milan verloor zijn eerste wedstrijd door een armklem van de tegenstander. Hierdoor moest Milan noodgedwongen afkloppen. In de herkansing won Milan drie wedstrijden en mocht hij voor de derde plaats judoën.  Milan maakte een overname op zijn tegenstander maar de scheidsrechters beoordeelde deze in het voordeel van de tegenstander.  Hierdoor verloor Milan de wedstrijd en moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats. 

Als laatste judoka vandaag was Stefan aan de beurt.   Stefan was niet goed gefocust in zijn eerste wedstrijd en kwam in een verwurging terecht. Stefan moest afkloppen.  Stefan moest hierna vijf  wedstrijden winnen waarna hij voor de derde plaats mocht judoën.  Aangemoedigd door alle andere judoka’s en ouders won Stefan deze wedstrijd met een mooie overname. Stefan werd derde in zijn poule.

We kijken terug op een sport mooie sportieve  dag.           

Voor meer informatie over judoën bij onze club, kijk dan op: www.oostgroningenjudo.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.