Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Aschendorf

Gisteravond is op de Bullerienenweg in Aschendorf een 34 jarige automobilist staande gehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en drugs. Een ademtest wees uit dat de man 1.67 promille alcohol in zijn bloed had. Hij verklaarde ook marihuana gebruikt te hebben. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Er werd hem een rijverbod opgelegd.

Surwold

Gistermiddag is door nog onbekende oorzaak een grote leegstaande loods aan de Eichengrund in Surwold in brand geraakt. De brandweer van Esterwegen en Surwold kwam met 48 brandweerlieden en vijf voertuigen ter plaatse. Zij wisten te voorkomen dat omliggende gebouwen vlam vatten. De loods van 10 x 50 meter raakte ernstig beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Haren

In de nacht van vrijdag op zaterdag wisten onbekenden zich toegang te verschaffen tot de hal van de Combi aan de Ridderingesch. Hoe men is binnengekomen is nog onduidelijk. Voor zover men kon nagaan is er niets gestolen.


Bunde

In de vroege zondagmorgen vond bij discotheek Pyramide in Bunde een vechtpartij tussen twee mannen plaats. Daarbij gaf een 18 jarige inwoner van Weener een 24 jarige man uit Bunde een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De man uit Weener wordt aangeklaagd voor mishandeling.

Haren

Zondagmiddag is uit een kantoor aan de Rotes Fleer in Haren een geldbedrag van meerdere honderden euro’s gestolen. De dader kwam tussen kwart over vier en kwart over vijf het gebouw binnen door het raam van het toilet te forceren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.