LHBTI Veenkoloniën-Westerwolde viert oprichting met spetterend feest

Foto: Catharina Glazenburg


NIEUWE PEKELA –  De pas gestarte werkgroep LHBTI Veenkoloniën-Westerwolde begint haar activiteiten  met een spetterend  oprichtingsfeest op vrijdag 7 juni a.s. vanaf 20.00 uur in buurthuis de Riggel in Boven Pekela.

De werkgroep is opgericht om een luisterend oor te zijn voor haar doelgroep, de  LHBTI-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseksueel) en om hun positie in de gemeentes Westerwolde,  Stadskanaal, Pekela en Veendam te verbeteren. Zij komt op  voor de acceptatie  en de emancipatie van deze groep. De werkgroep bevindt zich onder de paraplu van COC Groningen-Drenthe. 
Naast contacten met lokale bestuurders, waarbij de nadruk wordt gelegd op het uitwerken van het vorig jaar in de provincie door alle Groningse gemeenten ondertekend regenboogconvenant, zullen er ook contacten  gelegd  worden met maatschappelijke organisaties e.a. en zal er regelmatig een activiteit worden georganiseerd waarbij mensen uit de doelgroep elkaar kunnen ontmoeten.

Oprichtingsfeest

De werkgroep begint op vrijdag 7 juni vanaf 20.00 uur met een spetterende 70’s dansavond in De Riggel in Boven Pekela, waarbij de muziek verzorgd wordt door een volop swingende DJ Dusty. De toegang  is gratis. Wel wordt aan gasten een vrijwillige gift gevraagd om de kosten mee te helpen dekken. Aan gasten wordt gevraagd zich te kleden in een 70’s outfit (niet verplicht) Degene met de mooiste 70’s outfit maakt kans op een heuse prijs.

Vrijwilligers

De werkgroep is nog steeds op zoek naar meer meewerkende leden. U kunt zich aanmelden via de mail of via de WhatsApp. Zie voor meer informatie onze website:  http://www.lhbtiveenkolonienwesterwolde.nl/contact/

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.