Sprookjesmiddag in bibliotheken Vlagtwedde, Ter Apel en Stadskanaal

Foto ingezonden door Esther Bohte-de Wilde uitgeverij Voelsprietje

VLAGTWEDDE, TER APEL, STADSKANAAL – In de bibliotheken van Vlagtwedde, Stadskanaal en Ter Apel worden sprookjesmiddagen georganiseerd.

Groninger Kunstenaar Theo Zwinderman schreef en illustreerde het sprookjesboek ‘Vertel mij Sprookjes’. Hij komt hieruit voorlezen in de bibliotheken in Vlagtwedde, Stadskanaal en Ter Apel.

Na het voorlezen door Theo Zwinderman kunnen kinderen meedoen aan een gezellige sprookjesactiviteit. Medewerkers van de bibliotheek staan klaar om zo nodig te assisteren.

Theo Zwinderman werkt al 40 jaar als kunstenaar en illustrator en heeft nu voor het eerst een sprookjesboek uitgebracht. Zijn sprookjes zijn toverachtige verhalen over bijzondere en gewone figuren. Zo heb je de Schijterige schijtluis die uiteindelijk de luis wordt, die hij wil zijn. Het ding met duizend knopjes maakt er een vrolijk kleurige boel van en het overal poepende prinsesje gelooft helemaal niet in het alledaagse sprookje en terwijl Sukko en Sukkelientje niets liever doen.

Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom op de gratis sprookjesmiddag in de Bibliotheek en mogen verkleed komen naar deze magische middag! Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Ook scholen, kinderopvang, gastouders, ouders, opa en oma’s zijn van harte uitgenodigd op deze sprookjesmiddag.

  • Vrijdag 17 mei            15.30 uur – 16.30 uur            Bibliotheek Vlagtwedde
  • Zaterdag 18 mei         14.00 uur – 15.30 uur            Bibliotheek Stadskanaal
  • Dinsdag 21 mei           15.30 uur – 16.30 uur            Bibliotheek Ter Apel

De sprookjesmiddagen worden aangeboden door Bibliotheek Westerwolde, Bibliotheek Stadskanaal en Uitgeverij Voelsprietje.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.