Tempus Fugit, zeiden de Romeinen: de tijd vliegt

Foto: Ella Blokker

STADSKANAAL, REGIO – Projectkoor Nostalgia Tempus Fugit, onderdeel van Sarastro Muziektheater uit Stadskanaal, verzorgt concerten in woonvormen voor ouderen.

In het jaar 2011 zat een groep vrienden en vriendinnen aan tafel met de gedachte om een nieuw koor te starten. Dit om het oude levenslied weer tot leven te wekken. Alle zangers, zangeressen en een pianiste met een conservatoriumopleiding hadden reeds jarenlange ervaring in koor- en operettewereld. Uiteindelijk ontstond het plan een programma samen te stellen met liederen uit de jaren 1900 tot 1970.

Wat begon als een grap begon werd een uitdaging voor het projectkoor Nostalgia Tempus Fugit, onderdeel van Sarastro Muziektheater uit Stadskanaal. Tempus richt zich met name met haar concerten voor mensen in woonvormen voor ouderen, ideale activiteit voor mensen met een (lichte) vorm van dementie waarbij herinneringen aan de tijd van vroeger weer tot leven komen. En omdat deze muziek bij de doelgroep veel emoties losmaakt is het een genot om te zien dat men met onze liederen meezingt, lacht en geniet. Na elk optreden gaat ook de groep weer met een voldaan gevoel naar huis want elk concert is een waar feestje. Zoals bijvoorbeeld vijf jaar geleden, tijdens 70 jaar Bevrijding waarbij ze in samenwerking met het Busmuseum, gevestigd in Gemeente Midden Groningen, met de oude Dambus langs 5 zorgcentra reden om dit heugelijk feit te vieren. Ook dit werd als iets geweldigs ervaren.

Ook voor de komende periode zal Nostalgia Tempus Fugit nieuwe thema’s aanmaken om het verleden in liederen niet te vergeten. En langzamerhand gaan ze richting 2021 waar ze hun 10 jarig jubileum op gepaste wijze gaan vieren. Voor meer informatie of boekingen www.stichtingsarastro.nl

Op 25 mei is het gezelschap te zien tijdens Parkwijk dag in Stadskanaal vanaf 15:00 uur. En in het najaar van 2019 worden verschillende tehuizen aangedaan in de drie Noordelijke provincie’s.

Door: Louis Greven (organisator)

Foto: Ella Blokker

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.