Genieten bij het Schaapscheerdersfeest bij de kinderboerderij Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Vanmiddag genoot jong en oud van het Schaapscheerdersfeest bij Kinderboerderij Cosis-Oldambt in Winschoten.

Je kon vanmiddag op de koppen lopen bij het Schaapscheerdersfeest bij de kinderboerderij aan de Bovenburen in Winschoten. Omdat de parkeerplaats al snel vol stond, adviseerden de beheerders van de Facebookpagina van de kinderboerderij automobilisten een eindje verderop bij de sportschool te parkeren.

Kinderen vermaakten zich uitstekend in de geheel vernieuwde speeltuin, lieten zich de suikerspinnen en ijsjes goed smaken, tapten een bekertje ranja bij de ranjakoe, lieten zich schminken en deden diverse spelletjes.

Ook was er een optreden van Klaas Spekken en een kleine markt, waar hoofdzakelijk spullen werden aangeboden die door cliënten van Cosis waren gemaakt en gebakken. Uiteraard was er veel belangstelling voor het schapen scheren. De kinderen mochten samen met Menno Kannegieter de schapen verlossen van hun warme jas.

Ook de vele jonge dieren bij de kinderboerderij kregen veel aandacht en behoorde een ritje met de huifkar ook tot de mogelijkheden vanmiddag.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.